မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Tuesday, 12 December 2017

ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး....


ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ႔ ၾကီးေတာ္ေယာက္်ားက ေတာင္ငူသား သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ သူ႔ၾကီးေတာ္ဆီ လိုက္သြားလည္ရင္ သူတို႔ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးလုပ္စားတာနဲ႔ ၾကံဳတာႏွစ္ၾကိမ္ရွိျပီ...။ ဒါနဲ႔ လုပ္နည္းေလးနဲ႔ကို မွတ္လာျပီး အိမ္မွာလုပ္စားၾကည့္တာေလ...။ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးရဲ႔ အဓိကလွ်ိဳ႔၀ွက္ခ်က္ကေတာ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ပါပဲ..။ ကၽြန္မတို႔ ျမန္မာဆန္ေလွာ္မႈန္႔န႔ဲမတူဘူး...။ သူက ေကာက္ညွင္းဆန္ေလွာ္မႈန္႔လို ႔ေျပာပါတယ္...။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ နည္းနည္းရွာ၀ယ္ရမယ္..။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ေလးက မႈန္႔ညက္ညက္လြင့္လြင့္ပါးပါးေလး.. အေရာင္က မီးခိုးသန္းတယ္...။ ကၽြန္မခ်က္စားတဲ႔ ငါးေယာက္စာ Recipe ေလးေရးေပးပါ့မယ္...။



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

1. လယ္ငါးခူအေနေတာ္ ႏွစ္ေကာင္
2. စပါးလင္တစ္ပင္
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ 10 တက္(ဆီခ်က္ခ်က္ဖို႔နဲ႔ ငါးႏွစ္ေၾကာ္ဖို႔)
4. ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လံုး
5. နႏြင္း
6. ငံျပာရည္
7. ဆီ
8. မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ငါးဆယ္သား

Topping(ထည့္စားဖို႔လိုအပ္တာ)

1. ပဲေၾကာ္ (သို႔) မိမိႏွစ္သက္ရာအေၾကာ္စံု
2. ပဲေတာင့္္ရွည္ ပါးပါးလွီး
3. နံနံပင္
4. ပူစီိနံ (မထည့္လည္းရ)
5. ခရမ္းခ်ဥ္သီး
6. ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
7. ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔
8. ငါးငံျပာရည္


ပထမဦးဆံုး ငါးခူႏွစ္ေကာင္ကို ရွာလကာရည္နဲ႔ အခၽြဲေတြကုန္ေအာင္ေဆးေပးပါ..။ ကၽြန္မက ငါးကိုင္တာမကၽြမ္းဘူး။ ဒီေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးခ်က္မယ္လုပ္ေတာ့ အြန္လိုင္းကေန သူမ်ားခ်က္နည္းေတြကို သြားေလ့လာေသးတယ္...။ မီးမီးငယ္(မမီး)ရဲ႔ ခ်က္နည္းလည္းသြားေခ်ာင္းခဲ႔တယ္...။ ငါးကို အရင္က ဆားတို႔ မက်ည္းႏွစ္တို႔နဲ႔ေဆးတာပဲၾကားဖူးတာ ခုရွာလကာရည္နဲ႔ေဆးၾကည့္ေတာ့ အခၽြဲေတြစင္တာ သိပ္ျမန္တာပဲ...။ ေဆးျပီးသားငါးခူႏွစ္ေကာင္ကို ငံျပာရည္ နႏြင္းလူးျပီး ထုထားတဲ႔ စပါးလင္တစ္ပင္ပင္ ထည့္ျပီး ေရျမႈပ္ရံုထည့္ျပဳတ္ပါ...။ ငါးခူအသားႏူးျပီဆို ဆယ္ထားျပီး အေအးခံထားပါ...။
ငါးခူကိုအသားႏႊင္ အရိုးကိုဆံုနဲ႔ျပန္ေထာင္းျပီး ငါးျပဳတ္အိုးထဲစစ္ထည့္ပါ...။ ဒယ္တစ္လံုးမွာ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ဆီခ်က္ခ်က္ပါ...။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ ၀ါေရာင္သန္းလာမွ ဆီခ်က္၀ါ၀ါေလးရေအာင္ နႏြင္းလက္ဖက္ရည္ဇြန္း၀က္ ထည့္ေပးပါ...။ ဆီခ်က္ရျပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသတ္ျပီး ငါးႏႊင္ထားတာထည့္ေၾကာ္ပါ...။ ငါးအရည္ေျခာက္တာနဲ႔ ငါးျပဳတ္အိုးထဲထည့္ ၾကက္သြန္နီကို ေသးေသးစိပ္ျပီး ေရေႏြးတစ္လီတာထည့္ျပီး ဆူတဲ႔အထိတည္ပါ...။ ဆူလာရင္အေပ့ါအငံျမည္းျပီးအိုးခ်ပါ..။

မုန္႔ပြဲျပင္တဲ႔အခါး ပန္းကန္ထဲကို မုန္႔ဖတ္နဲ႔အစာပလာေတြအကုန္ထည့္ျပီးရင္ ဟင္းခါးရည္ ဟင္းခတ္ဇြန္ၾကီးနဲ႔ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ပဲခတ္ထည့္ျပီး ဆန္ေလွာ္မႈန္႔မ်ားမ်ားနဲ႔ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး အသုပ္လိုနယ္စားရပါတယ္ ..။ အဲလိုမစားခ်င္ရင္လည္း ျမန္မာမုန္႔ဟင္းခါးလို အရည္မ်ားမ်ားနဲ႔စားလည္း ရပါတယ္ရွင့္...။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ သံပုရာစိပ္ေလးညွစ္ထည့္ပါ...။




Enjoy Cooking !!!!!!
မိုးေငြ႔

1 comment:

မီးမီးငယ္ said...

ေဟး..
ေတြ႔ၿပီကြ..ကိုယ့္ဟင္းေတြလာေခ်ာင္းတာ း))))
ေကာက္ညွင္းအမူန္႔ေတြကထိုင္းမွာေတာ့ေဖာခ်င္းေသာခ်င္းဘဲေစ်းထဲမွာေလွာ္ၿပီးသားတံဆိပ္မ်ဳိးစုံတြဆိပ္မပါတာေရာရႏိုင္တယ္။ကိုယ္တို႔ဆီကကုလားေလးမဆလာေရာင္းသလိုေပါ့..ေတာင္ငူကိုလွမ္းမွာရင္လည္းရပါတယ္..။
ကိုယ္လည္းအဲ့လိုအသုပ္ႀကိဳက္လို႔ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ထိုင္းေကာက္ညွင္းေလွာ္ကလည္းတထုပ္မွ ၁ေဒၚလွ ထဲရယ္...။ မိုးေငြ႔ပုံၾကည္႔ၿပီးထပ္လုပ္စားမွ...ရွာရည္ေလးခဏသိမ္းလို႔ျပန္အုံးမွ..း))))