မိုးေငြ႔ဆိုတာ...ေကာ္ဖီခါးခါးအၾကိဳက္နဲ႔ ဖက္ရွင္တအားမိုက္သူေပါ့...း)

Friday, 24 November 2017

Quiche.....



ဒီပို႔စ္ေလးကို မုန္႔သင္တန္းတက္ကတည္းကေရးထားတာ ခုမွတင္ျဖစ္ေတာ့တယ္..။ အဲဒီေန႔တုန္းက ဆရာက ျပင္သစ္စားစရာမုန္႔တစ္ခုျဖစ္တဲ႔ Quiche ဆိုတဲ႔ မုန္႔သင္ေပးခဲ႔ပါတယ္..။ ေနာက္တစ္မ်ိဳးက Brownie ပါ..။ Brownie ကလူတိုင္းရင္းနီးျပီးသားမို႔ Quiche လုပ္နည္းေလးကို နည္းနည္းေျပာျပခ်င္ပါတယ္...။ ပထမေတာ့ ကၽြန္မအဲဒီမုန္႔နာမည္ကို အသံမထြက္တတ္ခဲ႔ဘူး...။ ခီးလို႔ထြက္တယ္ပဲထင္ခဲ႔တာ...။ အဘိဓာန္မွာ အသံထြက္ေလးျပန္ၾကည့္ေတာ့ "keesh" sh အသံ၊ ျမန္မာလို ရေကာက္ဟထိုးအသံနဲ႔ဆံုးတယ္ ဒါေၾကာင့္ “ခီးရွ္”ဆိုတဲ႔အသံမွန္ကို သိသြားခဲ႔ရတာ...။ ဒီမုန္႔ကိုစလုပ္ေတာ့ ေထာပတ္ ႏို႔ မလိုင္ေတြ ၾကက္ဥေတြ ေနာက္ ခ်ိစ္ကလည္း သံုးမ်ိဳးေတာင္ပါေတာ့ ေတာ္ေတာ္အီပ်စ္ေနမယ့္ မုန္႔ပဲ စားႏိုင္ပါ့မလားလို႔ထင္ထားခဲ႔တယ္...။ တကယ္တမ္း စားၾကည့္ေတာ့ လံုး၀မအီဘဲ ေတာ္ေတာ္စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မုန္႔တစ္မ်ိဳးဆိုတာ သိလိုက္ရတယ္...။ Ham, Cream, ႏို႔နဲ႔ ခ်ီးစ္ေတြမ်ိဳးစံုပါတဲ႔အတြက္ ကုန္က်စရိတ္မ်ားတဲ႔ မုန္႔ျဖစ္ပါတယ္။ ပီဇာတစ္ခ်ပ္ထက္ ပိုေစ်းၾကီးတယ္ ...။ Yangon Bake House မွာေတာ့ တစ္ခ်ပ္ကို ႏွစ္ေသာင္းေက်ာ္ေလာက္ေရာင္းတယ္...။

ဒီမုန္႔လုပ္နည္းေလးကို ကၽြန္မဆရာရဲ႔ Recipe အတိုင္းေရးေပးလိုက္ပါတယ္...။ မုန္႔ကို ဓါးနဲ႔လွီးထားတာ ဓါတ္ပံုမရိုက္ထားလိုက္မိဘူး...။

မုန္႔သားေအာက္ခံ Short Dough
Flour 125g
Butter 62g
Water 37g
Salt   2g

ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးနယ္ျပီး အျပားလွိမ့္ပါ..။ မုန္႔ဖုတ္ပန္ကန္ျပား၀ိုင္းထဲထည့္ျပီး အေပၚမီးေအာက္မီး 200 ဆီနဲ႔ 10မိနစ္ဖုတ္ပါ..။

Quiche Filling
Egg 3 Nos
Flour 25g
Salt  2g
Milk 125g
Cream 125g

အားလံုးကိုဇလံုတစ္ခုထဲမွာေရာေမႊျပီး ဇကာစစ္ထားပါ...။ ေအာက္ခံမုန္႔သားေပၚကို ကိုယ့္ထည့္ခ်င္တဲ႔ အသီးအရြက္အသားမ်ားကို ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ထားတာကိုထည့္ပါ ဇကာစစ္ထားတဲ႔ ခရင္မ္ထည့္ပါ Parmesam, Cheddar, Mozzarella cheese သံုးမ်ိဳးစလံုးျဖဴးျပီး 180 မီးအပူမွာ 25မိနစ္ဖုတ္ပါ..။ မုန္႔ရမရကို ၀ါးတံေလးနဲ႔ထုိးၾကည့္ျပီး မုန္႔ႏွစ္ေတြကပ္မပါလာရင္ ရပါျပီ...။ မုန္႔ကိုခဏအေအးခံျပီး ပီဇာလိုပဲ ဓါးနဲ႔စိပ္စားပါ...။ ခ်ိစ္န႔ံေလးေမႊးျပီး ခရင္မ္နဲ႔ၾကက္ဥအရသာဆိမ့္ေနမယ့္ ခီးရွ္မုန္႔ေလးကို သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။

ဒါက Pin ကေန နမူနာယူျပတာ စိပ္လိုက္ရင္ အဲလိုမ်ိဳး ပီဇာနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္တူတယ္


Blog တစ္ခုမွာ Pie crush ေအာက္ခံနဲ႔မဟုတ္ဘဲ... အိမ္မွာရွိတဲ႔ Sandwich ေပါင္မုန္႔နဲ႔လည္း ေအာက္ခံသားထားျပီး Quiche လုပ္လို႔ရတာေတြ႔လိုက္ရတယ္...။ အဲဒီလုပ္နည္းေလးကို အိမ္မွာလုပ္စားျဖစ္လို႔ ျပန္မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္...။


 သာမီးရဲ႔ ေပါင္မုန္႔ေအာက္ခံ Quiche မုန္႔ေလးၾကည့္ၾကပါဦး...
 ေပါင္မုန္႔အနားေလးနဲနဲတူးသြားတာပါ အရသာကေတာ့ ဂြတ္မွဂြတ္ပဲ...ဆိမ့္ေမႊးေနေရာ





2 pieces sandwich bread
1 egg
100 milk
100 whipping cream
1Tbsp permasan cheese
1 thyme (optional)
salt and pepper, to taste
topping : Ham, Cherry tomato, mushrooms, leek or onion, Pizza cheese


မုန္႔ဖုတ္မယ့္ 19.5 x 13.5 cm တစ္ခါသံုးသတၱဳခြက္ သို႔မဟုတ္ အပူခံေၾကြခြက္အျပားကို ေထာပတ္သုတ္ထားပါ...။ ေပါင္မုန္႔ႏွစ္ခ်က္ကို ဒလွိမ့္နဲ႔ ျပားခ်ပ္ေနေအာင္လွိမ္႔ျပီး မုန္႔ဖုတ္ခြက္ထဲ ခင္းလိုက္ပါ...။ ၾကက္ဥ ႏို႔ ခရင္မ္ ခ်ီးစ္ ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊတံနဲ႔ေမႊထားပါ...။ ပါ၀င္တဲ႔ topping မ်ားကို ေပါင္မုန္႔ေပၚ ျဖန္႔ခင္းျပီး ေမႊထားတဲ႔ ခရမ္အရည္ကို ဇကာစစ္ျပီး အေပၚကေလာင္းထည့္ပါ...။ topping ကိုလည္း ကိုယ္ႏွစ္သက္ရင္ႏွစ္သက္သလို ဟင္းႏုႏြယ္ ငရုတ္ပြ စသျဖင့္ အကုန္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္...။ cheese မ်ားမ်ားၾကိဳက္ရင္ အေပၚမွာထပ္ျဖဴးျပီး 180C ၾကိဳတင္အပူေပးထားတဲ႔ oven ထဲမွာ 25-30 mins အထိဖုတ္ေပးပါ...။ ထံုးစံအတိုင္း မုန္႔က်က္မက်က္ကို ၀ါးထိုးတံေလးနဲ႔ ထိုးၾကည့္ပါ...။ ခရင္မ္သားေတြကပ္ပါမလာရင္ ရပါျပီ...။ မုန္႔ကို အေအးခံျပီး ပီဇာလိုပဲ ဓါးနဲ႔စိပ္စားလို႔ရပါျပီရွင့္...။ ကၽြန္မက မုန္႔ႏွစ္ခုလုပ္တဲ႔အတြက္ အေပၚမွာေပးထားတဲ႔ Recipe ကိုႏွစ္ဆလုပ္ပါတယ္...။

Enjoy Baking!!!!!!

မိုးေငြ႔

No comments: